كاهش فاصله ايران با واليبال مدرن دنيا
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
كاهش فاصله ايران با واليبال مدرن دنيا
نوشته شده در دو شنبه 15 دی 1389
بازدید : 32
نویسنده : مولوی
قطر كشوري كوچك در حاشيه خليج فارس تا چند سال پيش شبه‌جزيره‌اي متروك و فراموش شده به نظر مي‌رسيد كه در سايه همسايگان پولدار خود عربستان، كويت و امارات قرار داشت، اما امروز به لطف برگزاري بازي‌هاي آسيايي دوحه و دستيابي به ميزباني جام جهاني در سال 2022 اسم و رسمي پيدا كرده و با خريدن امتياز ميزباني 3 دوره مسابقات واليبال باشگاه‌هاي جهان با صرف ميليون‌ها دلار هزينه‌هاي جاري و ساري، فقط دنبال يك چيز مي‌دود و آن ساختن هويت ملي براي خود به هر قيمتي است.

وقتي كه سري به خيابان‌هاي اين كشور با يك ميليون و اندي جمعيت مي‌زنيد، تبليغات و تلاش براي بر سر زبان انداختن قطر همه جا به چشم مي‌خورد و ميزباني جام جهاني فوتبال كه نماد آن در دست امير قطر و به صورت پوسترها و بيلبوردهاي بزرگ درآمده، مي‌كوشند به بينندگان القاء كنند كه «كلنا قطر...». قطري‌ها در نظر دارند تمامي ساختمان‌ها، هتل‌ها و ورزشگاه‌هاي به نسبت مدرن خود را بزودي تخريب كنند و آنها را با معماري‌هايي به سبك قديمي بسازند و البته مدرن‌ترين تجهيزات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري را هم فراهم آورند. اما اين كشور بشدت از كمبود نيروي انساني كارآمد رنج مي‌برد و به همين دليل همه چيز به دست خارجي‌ها هدايت و اداره مي‌شود. با وجود اين سواي رفاه خوبي كه قطري‌ها دارند، مردمان كشورهاي مختلف دنيا هم كه در اينجا سكني دارند با نوعي آرامش خاطر و اطمينان از زندگي بدون دغدغه در دوحه و شهرهاي اطراف اظهار رضايت مي‌كنند و اين شايد وجه مثبتي باشد كه سيل متقاضيان كار را به سوي دوحه سرازير مي‌كند. خوشبختانه حدود 70 درصد ساكنين و جمعيت قطر را ايرانيان تشكيل مي‌دهند، مردان و زناني كه با وجود گذشت ساليان دراز هنوز هويت و فرهنگ و اعتقادات ايراني خود را با شدت و علايق زياد حفظ كرده‌اند و به ايراني بودن خود فخر مي‌ورزند.

اين همان هويتي است كه كشورهايي مثل قطر درصدد ايجاد آن براي مردمانش است و ما كه 5 هزار سال پيشينه تاريخي داريم بايد به فرهنگ ديرپاي ايراني خود افتخار كنيم، حسن احمد دبير كميته داوران واليبال جهان از كشور مصر با ديدن جمعيت انبوه و پرشور ايراني در تالار ورزشي الغرافه و معابر و مجامع مي‌گفت: فرق شما ايراني‌ها با ما آفريقايي‌ها در اين است كه مرعوب تهاجم اعراب يا نفوذ و گسترش سيطره آنها نشديد و زبان و فرهنگ خود را حفظ كرده‌ايد، اما ما مصري‌ها و آفريقايي‌ها زبان خود را از دست داده‌ايم و به عرب زبان تبديل شده‌ايم. با اين اوصاف برگزاري ششمين دوره واليبال جام باشگاه‌هاي جهان چند حسن داشت، اول اين كه قطري‌ها نهايت همت خود را به كار گرفتند تا ميزباني شايسته باشند كه فكر مي‌كنيم در اين رهگذر موفق بودند، دوم اين كه به تقلاهايي كه جنبه‌هاي فرهنگي و فرهنگ‌سازي در اين منطقه دارد پي برديم و سرانجام اين كه با حضور افتخارآميز تيم واليبال پيكان در اين رقابت‌ها، به اين باور رسيديم كه فاصله ايران با واليبال مدرن دنيا خيلي كم شده است...

پيكان در اين رقابت‌ها كه 750 هزار دلار جايزه نقدي داشت، فقط به تيم‌هاي ترينتينو ايتاليا و بلچاتوي لهستان باخت. 2 تيمي كه عنوان قهرماني و نايب قهرماني را به دست آوردند، اما چه برد و چه باخت، تمامي كارشناسان و دست‌اندركاران و بازيكنان نامي تيم‌ها از پيشرفت واليبال ايران لب به تحسين گشوده و عملكرد پيكان را ستودند. «متي كازيسكي» ستاره بزرگ و كاپيتان بلغاري تيم ترينتينو، خوان توره نااوسماني مرد بي‌مهار كوبايي و والزلي سرگروه تيم غول‌پيكران لهستان همه به اتفاق گفتند: ايران از نظر سرعت و كارهاي تاكتيكي سورپرايز اين دوره بود و شما 2 بازيكن ممتاز داريد اول سيدمحمد موسوي عراقي كه مي‌تواند در بهترين تيم‌هاي دنيا بازي كند و سپس امير حسيني پاسور پيكان كه با وجود قد كوتاه، بهترين پاسور اين رقابت‌ها بود، اما امير حسيني كه يك تيم ناقص از نظر داشتن مهره را به مرتبه‌اي رساند كه بوليوار آرژانتيني قهرمان آمريكاي جنوبي و حوزه كارائيب را در ديدار رده‌بندي شكست داد، جايي در جمع بهترين‌هاي جام نيافت. اصلا كار پاسورها از نظر آماري رتبه‌بندي نشده بود، ولي كميته برگزاري مسابقات كاپ بهترين پاسور را به رافائل ريبريو، بازيساز برزيلي ترينتينو داد.

گفت‌وگو با امير حسيني، پنجه طلايي واليبال ايران

چه احساسي از بابت كسب مقام‌ سوم باشگاه‌هاي جهان داريد؟

اين يك حماسه شيرين براي واليبال ايران بود و تاكنون هيچ تيمي از ايران نتوانسته است روي سكوي سوم جهان بايستد و من از اين بابت صميمانه و از ته دلم خوشحالم و آن را جهش بزرگي در زندگي شخصي خودم مي‌دانم.

كار تيمي كه خوب بود، بازيكنانتان از نظر فردي چطور بودند؟

همه با تمام وجود بازي كردند حتي بچه‌هايي كه از تيم خوب سايپا به ما پيوسته بودند نيز كم‌كاري نكردند و موفقيت‌ ما حاصل همدلي جمعي بود.

عملكرد پيمان اكبري به عنوان سرمربي را چگونه ديديد؟

او خيلي خوب عمل كرد، تجربيات 15 ساله خود در تيم ملي را به كار گرفت و من هر گاه كه وي را كنار زمين مي‌ديدم انرژي مي‌گرفتم، موفقيت پيمان موفقيت ما و تمام مربيان جوان است، ما يك باشگاه خوب با كادر خوب هستيم، از مهندس نجم‌الدين گرفته تا مهندس شيعي و مهندس پرورش همه و همه يك هدف داريم و براي رسيدن به اين هدف حرفه‌اي فكر مي‌كنيم.

جلوه‌هاي مهم مسابقات باشگاه‌هاي جهان چه بودند؟

بازي مقابل بازيكنان بزرگ و بازيكنان نامدار ارزشمند و خاطره‌آميز است. ما توانستيم با يك تيم صددرصد ايراني و بدون بازي خارجي در برابر تيم‌هاي چند مليتي قاره‌ها بدرخشيم و به دنيا ثابت كنيم كه واليبال ايران در مسير پيشرفت افتاده است.

برخي از بازيكنان فراموش شده مثل مهدي بازارگرد در اين دوره درخشيدند. بسياري نقش تو را در تولد مجدد اين بازيكنان برجسته مي‌بينند، خودت چه نظري داري؟

مهدي با قدرت بدني و فيزيكي كه با استانداردهاي جهاني مطابقت دارد فقط به اعتماد به نفس نياز داشت كه ما هم تلاش كرديم اين حس را در وي به وجود آوريم و شما ديديد كه حتي بازيكنان بزرگي چون كازيسكي را دفاع كرد و دومين امتياز‌آور مسابقات بعد از فدريكو پريراي آرژانتيني شد.

افسوس مي‌خورم كه اين بازيكن چپ دست و بلند پرواز در بهترين سال‌هاي عمرش از تيم ملي دور شد.

پس محمد موسوي عراقي چه، لابد او را سوپراستار مي‌دانيد؟

دقيقا، موسوي كه جايزه بهترين دفاع مسابقات باشگاه‌هاي جهان را گرفته است، شايستگي بازي در بهترين تيم‌هاي دنيا را دارد، او گاهي يك تنه يك تيم است و وقتي من به وي پاس مي‌دهم، خيالم راحت است.

دوست داريد دوباره به تيم ملي دعوت شويد؟

بارها گفتم كه ما سرباز كشورمان هستيم و هر موقع كه لازم باشد، با كمال ميل در خدمت خواهم بود. حتي اگر به عنوان تداركاتچي باشد، من با پول اين مملكت و سرمايه‌گذاري‌هاي فدراسيون واليبال رشد كرده‌ام و خودم را مديون مي‌دانم.

120 هزار دلار پاداش سومي باشگاه‌هاي جهان را گرفته‌‌ايد؟

خير، چند ماهي طول مي‌كشد ولي توقع داشتم كه در موقع برگشت تيم بيشتر مورد لطف قرار مي‌گرفتيم. مگر كدام تيم از ما پر افتخارتر بود و مگر باشگاه‌ها ستون اصلي ورزش قهرماني نيستند؟

پيمان اكبري كه به تركيه رفته بود مي‌گفت: در مراسم استقبال از تيم فنرباغچه كه قهرمان باشگاه‌هاي جهان شده بود نه‌تنها فرودگاه استانبول بلكه كل شهر جشن و سرور بود و همه‌جا پارچه‌نوشته‌هاي شادباش به چشم مي‌خورد، اما اينجا انگار نه انگار اتفاقي افتاده است، تلويزيون الجزيره اسپورت براي ما سنگ تمام گذاشت، اما تلويزيون خودمان به اندازه فوتبال درجه سوم باشگاه‌هاي خارجي به مقام سومي جهان توسط پيكان اهميت نداد.بحث ماديات نيست هديه حتي اگر يك چوب هم باشد نشان مي‌دهد كه حق‌شناسي وجود دارد وگرنه واليبال‌بازان ما الحمدلله آنقدر درآمد دارند كه نگران آينده نباشند.

جمشيد حميدي / جام جم



www.mahdipc.tk http://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.comhttp://www.tak-20.com
سایت خدماتی تک بیست



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: